Ga en beleef het!

Veel mensen zijn sceptisch tegenover genezing. Want hoeveel echte genezingen zie je nou in een gemiddeld leven? Velen zien het nooit, anderen vaak of regelmatig.

Ik geloof dat genezing en herstel normale manifestaties zijn van Gods kracht. Want het is tenslotte Zijn wil dat een ieder leeft vol vreugde en gezondheid. Jezus heeft in alles voorzien zodat dit alles beschikbaar is voor een ieder die dat gelooft.

Maar waarom zien we dat dan zo weinig om ons heen?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel. Veel gelovigen/Christenen geloven in God en in zijn goedheid maar durven simpelweg niet hierin uit te stappen. Daarmee bedoel ik: ze maken te weinig gebruik van hun rechten die ze als Christen hebt ontvangen. Simpel voorbeeld: er staat in de Bijbel: 'Leg de zieken de handen op en ze zullen genezen.' Mensen lezen dit en er komen gelijk een stuk of 20 'ja maar's' achteraan.

Veel gelovigen durven of lukt het niet om te zeggen. God/Vader als U in Uw woord zegt (en zijn woord is altijd JA en AMEN!) ga en leg de zieken de handen op en ze zullen genezen, dan geloof ik U en dan ga ik doen wat u zegt. dan ga ik doen wat u belooft, want als uw woord waar is dan kan ik daar volledig op vertrouwen.

Er zijn ook veel gelovigen die hierin uitstappen en dit geloven. Helaas zie je dat ze na enige tijd vervallen in twijfel en teleurstelling. Ze vragen zich af: 'Hoe kan dat nou? Ik bid voor de zieken en er gebeurt niets'. Ze gaan Gods woord in twijfel trekken, omdat ze niet zien gebeuren wat er beloofd is.

Het is goed om te beseffen dat zodra wij uit gaan stappen in geloof (met andere woorden: we gaan het gewoon doen), dat wij niet altijd gelijk zien wat wij geloven en wat er in de Bijbel staat. Dat is soms lastig. Het is dan belangrijk dat je de twijfels geen ruimte geeft en vasthoudt aan Gods beloften. Laat je dus niet teleurstellen en blijf het gewoon doen. Dan zal je ontdekken dat er een moment komt dat de dingen die jij gelooft en de beloftes die in de Bijbel staan zichtbaar worden.

Als je door blijft gaan en je niet laat demotiveren door wat voor gedachten dan ook, dan zal je zien dat al Gods beloften 'Ja en amen' zijn.

Besef ook dat alles wat wij hier op aarde doen, van veters strikken tot autorijden, geleerd hebben door het te DOEN!! Al de dingen die wij doen in ons dagelijks leven hebben wij geleerd door het te oefenen. Door te oefenen komt er een moment dat het je gewoon lukt en het mooie is dat je er dan niet meer over hoeft na te denken want je hebt het je eigen gemaakt.

Met uitstappen in geloof werkt dit precies het zelfde. Blijven DOEN, blijven OEFENEN dan komt het goed. Want het is Jezus die jou persoonlijk helpt en begeleidt. Hij is het die dit door jou heen wil en kan doen. En hij stelt niet teleur: Hij zal het doen!

Wil je meer weten over uitstappen in geloof? Kijk eens op YouTube naar Curry Blake, of The last Reformation, dit helpt je op weg. Je kan rustig kijken hoe deze mensen het in de praktijk brengen zodat je kan leren om te doen wat zij doen.

Jezus is de weg de waarheid en het leven. Jezus is de bron van het leven. Hij woont in jou en hij wil jou leren wandelen in geloof. Kijk alleen naar hem, dan vergeet je al je 'ja maar's' en dan zal je werkelijk vrij zijn.

Zet hem op!

Reacties