Ik herken Jezus niet in de kerk, wat is er aan de hand?

De kerk is het lichaam van Jezus. Dit lichaam bevindt zich voor een deel op aarde en voor een deel in de hemel. Het hoofd van dit lichaam is Jezus. Alle mensen die geloven en vertrouwen in Jezus vormen samen het lichaam. 

De rolverdeling tussen het hoofd en het lichaam is als volgt: het hoofd stuurt het lichaam aan, want zonder hoofd is het lichaam dood. Zonder lichaam komt het hoofd nergens en kan het hoofd niets doen. Nu is het hoofd van de kerk helemaal in orde, maar toch lijkt het lichaam verlamd te zijn. In de Bijbel staat dat de kerk net als Jezus rond moet gaan om goed te doen, een ieder te genezen en de werken van de duivel te vertrappen. Er mag geen verschil zijn tussen de kerk en zijn hoofd Jezus, maar toch is het moeilijk om Jezus in de kerk te herkennen.

Wat is er dan aan de hand? Want het is duidelijk dat de kerk die in de Bijbel wordt beschreven een andere is dan die we vandaag de dag zien. Paulus legt in de bijbel veelvuldig uit dat de kerk en zijn leden hun bovennatuurlijke goddelijke kracht halen uit het feit dat zij één zijn met Jezus en dat onze verbinding met Jezus een geestelijke is. Net als met een dwarslaesie is het probleem dat de verbinding tussen het hoofd en het lichaam gekneld is. Paulus legt uit dat wij ons niet op onszelf moeten richten, maar dat we ons moeten richten op wat wij hebben en wie wij zijn in Jezus. 

In Jezus hebben wij namelijk gezondheid, voorspoed, geluk, vrijheid en doordat wij in Jezus zijn, zijn wij rechtvaardig in de ogen van God de Vader. Al deze dingen hebben wij, maar niet alleen voor onszelf. Deze zegeningen komen met een opdracht, namelijk om ze te delen met een ieder die wordt onderdrukt door de duivel. 

Het probleem is dat er in de kerk van tegenwoordig wordt gepredikt om naar jezelf te kijken. Dit is een vorm van religie. Religie is de poging van mensen om te naderen tot God. Het onderwijs in de kerk negeert vaak wat Jezus al heeft volbracht. De kerk leert mensen om deze zaken zelf the bewerken, zij negeert hierin wat Jezus allemaal al heeft volbracht. Al heeft iedere gelovige dezelfde wonderbaarlijke gaven ontvangen, het is door geloof dat we hier gebruik van kunnen maken. 

Het grote probleem is dat het lichaam van Jezus (de kerk) is verlamd, namelijk dat zij religieus naar zichzelf kijkt en niet in geloof naar Jezus. Terwijl wij in Jezus de volledige Goddelijke natuur hebben ontvangen.

Met deze blog komt een oproep aan de gelovigen. Deze is erg simpel:

Kijk niet naar je oude ik, deze is gestorven met Jezus. Kijk naar je nieuwe zelf die in Jezus is en als Jezus is. Heb geloof dat het onzichtbare (jij die als Jezus is) zichtbaar wordt. 

Wil je God gelukkig maken? Accepteer wat hij voor je heeft gedaan en probeer het niet zelf te bewerken.

Reacties